Onze werkgebieden

Atelierschool Mirthe Sleper


De Atelierschool is een oefensituatie voor jezelf waarin je kunt ervaren hoe het is om te werken in de luwte van het atelier. Het werkconcept van de Atelierschool voor Intuïtief Realisme bestaat sinds 1995 in de vorm van privélessen bij Mirthe Sleper. 'Intuïtief realisme' heeft betrekking op het oproepen en ontwikkelen van realistische vakbekwaamheid vanuit de Geest. Sinds 2000 tekent de huidige Atelierschool Mirthe Sleper zich af.


Tijdens het werken in het atelier, is het creatieve werkproces en het werk, 'innerlijke leraar'. Reflectie en concentratie worden getraind met behulp van materiaal gevoeligheid. Je leert te werken met de mogelijkheden van een materiaal en ontdekt de werking van diverse toepassingen. Eigen werk maken bij de Atelierschool voor Intuïtief Realisme, helpt je visionair scheppend te zijn bij het beoefenen en toepassen van de techniek van het intuïtief realisme. Werken in de luwte: de Atelierschool is een atelieroase. Kunst is de reis en de oase in één. Neem een kijkje in het lesatelier --->

Les atelier Mirthe Sleper:

inhoudelijk teken- en schildercontinuüm

Schilderatelier Christien Naber


Het schilderatelier van Christien Naber omvat een zich gestaag uitbreidend, landschappelijk oeuvre van olieverf schilderijen op doek en op paneel. De natuur, het landschap en de elementen van de natuur, vormen op impressionistische schilderwijze, een kleurportret van innerlijk leven.


De schilderijen van Christien Naber roepen uit het witte vlak van de ondergrond, een innerlijke beleving van kleuren op, in onder meer berglandschappen. In de schildering ontstaan spontaan, kleine weggetjes die uitnodigen tot een wandeling in de geschilderde natuur en onder het hemelgewelf van het schilderij. Het schilderatelier Christien Naber gaat tevens, door middel van het beheren en vormgeven van de landschapsweide 'En-Plein-Air' in Oss, het buitenleven direct betrekken bij haar schilderspraktijk. - (externe site | desktop weergave).

DE STELT-ELZEN OSS | LANDSCHAPSWEIDE "EN-PLEIN-AIR"


Kleine Karmel Ateliers gaat een oud, voormalig paardenweitje, in eigendom beheren en er het natuurlijke leven documenteren, in het historische, intieme akkerlandgebied De Stelt-Elzen tussen Oss en Heesch. - Meer lezen

Meest recent opgeleverd:

Restauratie atelier


Sagrado Restauratie vervaardigt optische restauraties

voor heiligenbeelden, ornamenten en decoraties.


Sagrado Restauratie van Mirthe Sleper is sinds 2003 (van 2002-2003 bij Atelier Het Oude Ambacht te Oss) actief op het gebied van het vervaardigen van optische restauraties voor heiligenbeelden, ornamenten en decoraties. Met de 'optische restauratie' beoogt kunstenaar Mirthe Sleper, de uitstraling van het restauratie object naar de wens van de opdrachtgever, in luister te herstellen. De oorspronkelijke polychromie (beschildering en décor schildering) van sterk vervuilde objecten wordt daarbij ontsloten en geretoucheerd; lagunes en beschadigingen zoveel mogelijk aan het oog onttrokken en volledig hersteld en ontbrekende delen worden gereconstrueerd en herbevestigd. Reeds tijdens de intake-procedure ontvangt de opdrachtgever informatie over de deskundigheidsnorm waaronder Sagrado Restauratie werkzaam is.

Glas in lood atelier


Christien Naber vervaardigt glas in lood objecten en ramen. In de jaren 2004-2006 vervaardigde zij in opdracht van de Stichting Maria Kapel te Vessem vier glas in loodramen waarin vier episoden uit het leven van Maria worden verbeeldt. De ramen zijn door Mirthe Sleper getekend en vervolgens gebrandschilderd. Daarnaast

vervaardigt Christien Naber glas in lood voor particuliere opdrachtgevers. (externe site | desktop weergave)


Het verband tussen de impressionistische schilderwijze van Christien Naber en de glas in lood techniek wordt gevormd door licht, kleur en structuur. De structuur van gekleurde stukjes glas of schildertoetsen, vormen in hun gezamenlijkheid een symfonie aan licht en kleur en tekenwaarde. De liefde en de passie voor ambacht en geest, staat in haar atelier centraal.

Webstudio Kleine Karmel | Meest recent opgeleverd:


www.goeieart.com

Webstudio Kleine Karmel


MS Publisher Concepts van Mirthe Sleper creeërt online visualisaties tijdens de overgang van uw idee, initiatief en ontwikkeling naar definitieve online formule.


Ook onze 'inspirators van morgen' hebben op een zeker moment, een onbeschreven digitaal schetsblad nodig en een klankbord, om hun idee en inspiratie in vertrouwelijkheid te bespreken, te laten rijpen en concreet te visualiseren. In de afgelopen jaren is  gebleken dat online visualisatie, de opdrachtgever in staat stelt om zijn of haar functie binnen een werkgebied en binnen een heel kort tijdbestek, helder te maken. Mirthe Sleper leest uw notities en aanwijzingen en maakt in haar webstudio, in dialoog met u, de vertaalslag van uw visie en inspiratie, naar een toegankelijke en gebruiksvriendelijke, beeldende online toepassing. - (externe site | desktop weergave)


Voor een vrijblijvende offerte: mirthe_webstudio@outlook.com