Landschapsweide

Landschapsweide

'En Plein Air'


Het oude paardenweitje, - respectievelijk groot: twaalf are en tachtig centiare (12.80) en twee are (02.00) - , is gelegen op de hoek van de Kampsteeg en de Suggelaarsestraat (5343). De strook is met felgroen aangegeven op bijgaand oude kaartje "Oss Zuid 1890".


Dit oude landje zal in de schilderachtige sfeer van het oude kampenlandschap, met de natuur uit de Nederlandse landschapskunst van de 18e eeuw als inspiratiebron, worden beheerd. Ontwikkelingen worden bijgehouden via Kleine Karmel Blog.


Om iets te weten over ons

Kleine Karmel van Christien Naber en Mirthe Sleper, is, na een pelgrimstocht met de camper (met onze hond en kat als trouwe metgezellen) van 1989-1990 naar de Karmel in Avila, Spanje en Lisieux en Giverny,Frankrijk, - sinds 1990 in de van Anrooijstraat (5343), Ruwaard te Oss gevestigd. Christien en Mirthe zijn sinds 1985 - met Amsterdam als vertrekpunt -, samen onderweg. Tijdens onze studiejaren 1994-2005 als leken / lid van de Teresiaanse Karmel Nederland (OCD) hebben wij naast de website: www.karmelleven.nl (2001-) onder meer de bronzen Karmel-penning "Caritate Media" (1999) vervaardigd, vanwege 750 jaar presentie van de Karmel OCD - O.Carm. in Nederland. Onze dagelijkse atelieractiviteiten bestaan uit restauratie, beeldende kunst en vormgeving. Van 2002-2003: Atelier Het Oude Ambacht te Oss, feestelijk geopend door wethouder Hans Boerboom. Van 2008 t/m 2015 zijn wij met virtueel collectiebeheer Virtu Oss; onze ateliers en de Atelierschool gevestigd geweest op het bedrijfscomplex 'De Zwaluw', Landweerstraat Zuid te Oss waarvan vier jaar actief geweest voor de beheervereniging aldaar en het ontwerpen en bouwen van diverse bestuursmiddelen, zoals de website: www.bcl-oss.nl en een digitaal kantoor voor de beheervereniging. Tijdens deze, enigszins "industriële periode" is de natuur ons onverminderd blijven aantrekken. De dageljkse wandelingen op de Maashorst met onze twee schapendoezen zijn daarbij voor ons van onschatbare waarde. De gemeente Oss is een gewéldige gemeente om te zijn, te wonen en te werken!


Wij danken eenieder die we al hebben ontmoet en/of met wie we in de afgelopen decennia - al lerend - hebben mogen samenwerken en nog gáán samenwerken!  Tot ziens in de kunst en de cultuur en de prachtige natuur van De Stelt/Elzen en de Maashorst !29-2-2016 | Het alleréérste boompje op Landschapsweide 'En Plein Air' is geplant!

Het roze prunus boompje uit onze voortuin is vanmorgen overgebracht naar onze Landschapsweide 'En Plein Air'op De Stelt/Elzen door Van Schaijk Steengoed. Steengoed natuurlijk!


Meer informatie

over de nieuwe aanplant


 


DE STELT-ELZEN OSS | LANDSCHAPSWEIDE "EN-PLEIN-AIR"

Bronvermelding van het oude kaartje:

Toerismeoss.NL

NATUURBEHEER DE STELT-ELZEN: 

Landerij Van Tosse

NATUURBEHEER DE MAASHORST: 

De Maashorst

Suggelaarsestraat (5343) © Foto's:: Dhr. H. van Nistelrooij.

"Volgens de Bachbloesemmethode geeft de bloesem het vertrouwen in jezelf terug en zorgt het ervoor dat je minder angstig bent."

Prunus cerasifera "Nigra" (kerspruim) is een boom van de tweede grootte met een ovale tot ronde, dichte kroon. De jonge twijgen zijn donkerrood en het blad is donker bruinrood. De boom bloeit in maart-april uitbundig met roze enkelvoudige bloemen. (Bron: Beterebomen.NL)

29-2-2016 Het éérste boompje geplant!

11-06-2012 Sfeerimpressie De Stelt-Elzen

Juni 2014 - Sfeerimpressie Akkerranden De Stelt-Elzen