Schilderatelier

DE STELT-ELZEN OSS | LANDSCHAPSWEIDE "EN-PLEIN-AIR"


Kleine Karmel Ateliers betrekt het buitenleven bij het atelier door middel van het, in eigendom beheren en documenteren van het natuurlijke leven op een oud landje in het historische, oude kampenland / akkerlandgebied De Stelt-Elzen tussen Oss en Heesch.

nog wat meer lezen over ons --->

Schilderatelier Christien Naber


"En-Plein-Air"


Het schilderatelier Christien Naber gaat, door middel van het beheren en vormgeven van de landschapsweide 'En-Plein-Air' in Oss, de invloed van het landleven direct betrekken bij haar schilderspraktijk.


De cyclus van zeven jaar vestiging van het schilderatelier van Christien Naber, op het industrieterrein "De Zwaluw", Landweerstraat Zuid te Oss, is in januari 2016 definitief tot een afronding gekomen. Ook in de industriƫle setting kwam er louter impressionistische natuur door de witte ondergrond van het schilderdoek, naar boven.


Het schilderatelier is weer thuis in de Ruwaard - gelegen aan de rand van het intieme en historische akkergebied De Stelt-Elzen tussen Oss en Heesch. Het geschilderde landleven heeft letterlijk en figuurlijk: voet op eigen land voortgebracht. Handen in de aarde en de haagranden, akkerranden en doorzichtjes realiseren die zich al jarenlang in de schilderijen hebben aangekondigd. De dagelijkse wandelingen op De Stelt met de schapendoezen dateren van 1990. "En-Plein-Air" is een Franse term uit de schilderkunst wat 'in de open lucht' betekent. Onder anderen; de Impressionisten zoals de Nederlandse schilder Jongkind en de Franse schilder Claude Monet, schilderden, onder het hemelgewelf: "en-plein-air". De natuur is de leermeester die schept en duurzaam doet scheppen.


Galerie 'En Plein Air' - Schilderhandschrift Christien Naber


11-06-2012 Sfeerimpressie De Stelt-Elzen

04-02-2012 Winterwandeling De Stelt-Elzen

Juni 2014 - Sfeerimpressie Akkerranden De Stelt-Elzen